Leverantörer

indexator Svenskt familjeföretag som idag är världsledande tillverkare av rotatorer och tiltrotatorer till bland annat, skogsbruk, entreprenad, transport och materialhantering. Stigs Maskin lagerhåller Indexators rotatorer och svängdämpare, (även fabriksrenoverade) och slitdelar till dessa.
cranab I Vindeln i Västerbotten finns denna tillverkare av kranar, gripare, utrustning till vägröjningsmaskiner (Slagkraft). Cranab har varit och är en ledande aktör inom skogsteknisk utveckling. Stigs Maskin marknadsför Cranabs produkter och reservdelar.
olofsfors Svenskt industriveteran med sina 250 år på nacken har företaget anor från industrialiseringens barndom. Idag ledande tillverkare av boggieband och slirskydd till skogsmaskiner. Som enda återförsäljare av Olofsfors produkter kan Stigs Maskin erbjuda boggieband som körts i test- och visningssammanhang.
rottne Sedan 50-talet, tillverkare av skogsmaskiner för storskaligt skogsbruk. All tillverkning sker i Sverige och man presenterar numera ett av världens bästa modellprogram. Reservdelar och service finns på Stigs Maskin.
ecolog Sprunget ur Caterpillars produktionslinje för skogsmaskiner. Numera ett svenskt företag med all verksamhet i Söderhamn. Kundanpassning är EcoLogs specialitet. Reservdelar och service finns på Stigs Maskin.
Ponsse logo Ponsse är ett familjeföretag som funnits sedan 1970. Det är en av världens ledande tillverkare av skogsmaskiner för kortvirkesmetoden. Ponsses målsättning är att bidra till maskinägarnas framgångar genom produktiva och tillförlitliga skogsmaskiner och tjänster. Deras löfte är att vara ”skogsentreprenörens bästa vän”!
fleetguard Med Lekang filtersystem och Filterteknik som leverantör håller vi högsta möjliga kvalitets- och servicenivå då det gäller filter. Stor eller liten maskinpark, vi kan med lätthet ta fram filterlistor som underlättar enormt då det gäller att få fram rätt filter vi rätt tidpunkt.”
logmax Mitt i Skogs-Sverige, Grangärde Dalarna, utvecklas och tillverkas ett av marknadens bästa skördaraggregat. Obesegrat när det gäller dragkraft i förhållande till vikt. Aggregatet är designat för att kunna monteras på alla sorters bärare. Stigs Maskin tillhandahåller service och reservdelar.
vimek Tillverkare av maskiner för ett skonsamt skogsbruk med s.k. stickvägslös gallring och energiuttag. Stigs Maskin säljer Vimeks skogsmaskiner och tillhandahåller service och reservdelar.
specma Branschledande inom applikationsanpassade komponenter för hydraulik. (Slang och kopplingar, ventiler, pumpar och motorer m m). Stigs Maskin är med i kedjan ”Specma Service center”.
q8oils Med tillgång till världens bästa basoljor från ett av världens största oljebolag, Q8, tillverkas smörjmedel och specialprodukter anpassade för svenska förhållanden. Stigs Maskin lagerför samtliga frekventa produkter för mobila applikationer och även vissa industriprodukter.
iggesundforest Enda svenska tillverkaren av svärd till skördare. Sedan januari 2013 ingår Iggesund Forest i samma koncern som Olofsfors AB. Stigs Maskin lagerför samtliga vanligt förekommande dimensioner av svärd och maskinkedjor.
makita Japans främsta och ett av världens mest namnkunniga tillverkare av elhandverktyg för proffsbruk. Oöverträffad kvalitet och tillförlitlighet. Säljs enbart via professionella återförsäljare som t.ex. Stigs Maskin.
bahco Klassiskt svensk industrihistoria. Två patenterade handverktyg, rörtången (1888) och skiftnyckeln (1891), har än idag en ohotad ställning bland Bachos kvalitetsverktyg. Bacho ingår numera i SNA Europe, Europas största tillverkare av handverktyg.
balmec Balmec Forest OÜ, tillverkar matarhjul till skördaraggregat. Företaget finns i Estland men levererar sina produkter till ett stort antal länder, i och utanför Europa. Alla större tillverkare av skördaraggregat som Logmax, Rottne, John Deere, Komatsu, Ponsse kan montera Balmec matarhjul på sina aggregat. Två års garanti och konkurrenskraftiga priser gör Balmecs produkter mycket attraktiva. Stigs Maskin i Lit är återförsäljare för Balmec matarhjul i Sverige.
skf Anrikt svenskt industriföretag. Sedan mer än 100 år världsledande inom utveckling och tillverkning av lager, lagerhus, tätningar och smörjsystem. Tillhandahåller idag ett brett teknik- och produktutbud för tillverkare och eftermarknadskunder över hela världen. Stigs Maskin har tillgång till SKF:s originaldelar.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *